Sam Hendriks: “Na dit seizoen gaan we de balans opmaken”

VOETBAL Jong Ajax uitkomend in de Jupiler League moest gisteren aantreden tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd werd niet gespeeld op sportpark de Toekomst, maar in de Amsterdam ArenA. “Ik heb vorig jaar ook al een keer met Jong Ajax in de ArenA gespeeld, maar het blijft toch bijzonder zo’n groot stadion alleen jammer dat hij nagenoeg leeg was”, aldus aanvaller Sam Hendriks. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Jong Ajax heeft de laatste weken een mindere periode. Aan het begin van 2016 wist de ploeg vaak te winnen, maar de laatste drie wedstrijden wisten zij niet winnend af te sluiten. “Als je puur naar het spelbeeld kijkt doen we het in 2016 goed, maar de laatste drie wedstrijden vergeten we eigenlijk gewoon een beetje om een resultaat te halen”, aldus Hendriks. De vele wisselingen binnen het team mogen daarvoor geen excuus zijn vindt de aanvaller. “Je speelt natuurlijk liever elke week met een vast team want dan komen er vaste patronen in en raak je beter op elkaar ingespeeld, maar dat is nu eenmaal de situatie en daar moeten wij als prof mee leren omgaan.”

Hendriks is zelf bezig aan een goed seizoen. Tot nu toe wist hij al twaalf keer het net te vinden. “Ik ga wel lekker. Ik ben tevreden met mijn aantal doelpunten tot nu toe, maar het hadden er ook meer kunnen zijn. Ik moet deze lijn nu doortrekken.” Het spitsenprobleem bij Ajax 1 is nu al een tijdje aan de gang. Hendriks wacht rustig op zijn kans. “Tuurlijk wil ik in het eerste staan, maar als ik zelf goed presteer dan komt die kans vanzelf wel. Ik moet gewoon naar mezelf kijken, dat is het beste wat ik op dit moment kan doen.” De aanvaller moet het voorlopig dus nog doen met minuten bij Jong Ajax. Hij blijft de komende tijd hard werken aan zijn eigen ontwikkeling. “Ik moet werken aan mijn balvastigheid en slimmer worden in sommige situaties. Ik ben voor een spits niet de langste, dus ik moet leren hoe ik op de juiste manier mijn lichaam moet gebruiken en ik wil rustiger worden voor het doel.” Hij heeft nog wel grootste plannen wat betreft dit seizoen als het aankomt op het maken doelpunten binnen Jong Ajax. “Afhankelijk van de speelminuten die ik nog ga krijgen hoop ik er uiteindelijk nog twintig te gaan maken dit seizoen.” De grote vraag blijft of we hem ooit nog eens terug gaan zien in de ArenA met Ajax 1. “Ik vind het moeilijk te zeggen wanneer dat moment precies gaat komen, maar dat zal ook afhangen van mijn prestaties de komende periode.”

Beluister hieronder het hele gesprek met Sam Hendriks

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.