Kitty van Male is klaar om te knallen onder nieuwe bondscoach

HOCKEY Deze week maakte Alyson Annan de groep bekend die zich gaat voorbereiden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer. Deze hockeysters zullen van maandag tot en met woensdag samen trainen op Papendal en daarna aansluiten bij hun clubs voor de competitiewedstrijden. Speelster Kitty van Male van Amsterdam is ook opgeroepen en belde met Wedstrijdritme over haar uitverkiezing.

Van Male viel vlak voor het WK in 2014 af en speelde daarna een jaar niet in Oranje, een selectiemoment is dan ook altijd toch even spannend. “Vlak voor het moment is het altijd even spannend maar ik sta er dit jaar wel iets relaxter in. Vorig jaar zat ik er niet eens bij dus ik zie het al als een hele eer dat ik er bij mag zijn. Vorig jaar was ik niet in vorm en stond ik ook slecht te spelen. Toen er een nieuwe bondscoach kwam was ik klaar om te knallen, ik zit nu weer lekker in mijn vel.”

Ook al zijn de voorbereidingen op Rio begonnen, het reguliere seizoen gaat gewoon door. “We zitten van maandag tot en met woensdag met het selectieteam op Papendal en trainen op donderdag en vrijdag met de club mee. Tijdens de wedstrijden in het weekend sta je dan soms tegen speelsters van het nationale team. Natuurlijk ga je er dan wel eens hard in, maar na de wedstrijd is dat ook klaar. Voor de club is het wel lastig, op de dinsdagtraining staan ze soms met 5 meiden van Dames 1 op het veld. Vanaf half april zijn we wel weer vrij van het Nederlands team in verband met de play-offs in de Nederlandse competitie.”

De prestaties van de hockeydames vielen in 2015 een beetje tegen onder de nieuwe bondscoach, maar dit kan ook als een wake-up-call worden gezien. “In 2015 werden we 5e in de Hockey World League. Dat is voor ons niet goed, maar het is wel een goede leerschool geweest. Zo kan het ook gaan op de Spelen dus we moeten er wel wat mee gaan doen. Op de Spelen in 2012 wonnen we goud maar speelden we helemaal niet zo heel goed, weet ik nog. Dat willen we in Rio wel gaan doen. Ik scoorde er in Londen 1 en ga voor een verdrievoudiging in Rio: 3 goals!”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Kitty van Male:


More Berichten for Show:

Comments are closed.