134e Dies Natalis L.A.N.X.

In de Westerkerk vond vandaag de 134e Dies Natalis L.A.N.X. plaats. In een bijzondere jaarvergadering van deze studentenvereniging van de Vrije Universiteit werd afscheid genomen van het oude bestuur en traden nieuwe leden aan. AmsterdamFM was in de gelegenheid enkele aanwezigen te spreken en een sfeerbeeld van deze bijeenkomst vast te leggen.

Op de foto's: (1) Enkele leden in de bank achter de lessenaar en de Paaskaars van de Westerkerk. (2) Goedgekeurd door kleding cie. (3) Achter de bestuurstafel; Marlon Buijs Preases Corporis h.t. (4) Toegelaten lid Robert Hooijberg toont trots zijn oorkonde.

 

L.A.N.X in Westerkerk  Goedgekeurd!  Marlon Buijs Preases Corporis h.t.  Robert Hooijberg

 

Menne Velllinga in gesprek met lid van de kleding cie mevrouw van Hees, de aftredende praeses Marlon Buijs en het nieuwe  L.A.N.X lid Robert Hooijberg.

Het radioverslag staat op de volgende 3 webpagina's!

GESCHIEDENIS L.A.N.X.

L.A.N.X. is een van de oudste studentenverenigingen van Nederland. Opgericht in 1880 als 'het Studentencorps aan de Vrije Universiteit' en in de loop der tijd uitgegroeid tot de op een na grootste vereniging van Amsterdam. In 1948 krijgt de sociëteit aan de Korte Leidsedwarsstraat de naam L.A.N.X., Leonum Arida NutriX (waar de dorstige leeuw zich laaft). Later zal de roepnaam van het Studentencorps aan de Vrije Universiteit tevens veranderen in L.A.N.X. Op 16 augustus 1991 verhuist het VU-Corps naar haar huidige locatie aan de Nieuwezijds Voorburgwal 167. Tien jaar later, in 2001 sluit L.A.N.X. zich aan bij het Aller Heiligen Convent.

Momenteel kent L.A.N.X. ongeveer 900 leden, opgebouwd uit 12 mannen- en 14 vrouwendisputen. Alle disputen hebben eigen karakter, variërend van corporaal tot meer vrijblijvend.

(bron:L.A.N.X.)

 

 

 

Comments are closed.