Oranje Leeuwinnen winnen eerste wedstrijd van OKT na geweldige kraker

De Oranje Leeuwinnen, het Nederlands vrouwenelftal, zijn het Olympisch kwalificatietoernooi goed gestart met een overwinning op Zwitserland. In een ware kraker kwam het Nederlands team al binnen 3 minuten met 1-0 achter. De speelsters leken bevangen door de zenuwen en kwam pas na een kwartier redelijk in het spel. Voor rust kwam Nederland op gelijke hoogte door een terecht penalty gemaakt door Manon Melis na een overtreding op Vivianne Miedema. De tweede helft kende een knotsgekke fase van 6 minuten waarin Oranje 3 keer scoorde. Zwitserland kwam vervolgens terug op 2-4 en 3-4 en schoot de bal in de slotfase zelfs nog op de lat. Eshly Bakker kwam als enige Ajacied in actie.

Dat er sprake was van extra spanning beaamt Bakker. “Iedereen zat de hele wedstrijd op het puntje van z’n stoel, in het begin was dat leuk maar daarna mocht het van mij ook wel afgelopen zijn. We zijn heel blij met de extra aandacht rond deze duels, we zijn eindelijk op TV te zien. Natuurlijk was er van tevoren extra spanning want je moet eigenlijk drie wedstrijden winnen om door te gaan.”

Bakker mocht 15 minuten invallen, Melis werd vervangen door de aanvaller van Ajax. “In die fase waarin wij drie keer scoren worden we helemaal gek. Ondanks de zenuwen zijn we gewoon blijven voetballen, dat vind ik zo knap van dit team. Ik had er niet heel veel rekening mee gehouden dat ik zou invallen. Het is wel even anders dan met Ajax, het belang is zo veel groter. Je speelt tegen de beste speelsters van Zwitserland dus het niveau ligt een beetje hoger. Ik heb 15 minuten lang gesprint maar ben voor mijn gevoel goed ingevallen.”

Aanstaande zaterdag wacht de tweede wedstrijd in het OKT tegen misschien wel de sterkste tegenstander uit de poule die vandaag verrassend verloor van Zweden. “Noorwegen moet winnen van ons, anders is het gedaan voor ze. Ik hoop dat ik gewoon weer 15 minuten mag invallen, dan glijd ik de bal erin waar ik vandaag net te laat kwam. Ik zeg dat we met 2-0 gaan winnen!’

Beluister hieronder het gehele gesprek met Eshly Bakker:


More Berichten for Show:

Comments are closed.