Talisa Groen is er zeker van dat VOC de titel pakt

HANDBAL De handbalsters van VOC verloren het gehele seizoen nog geen wedstrijd. Dit betekent dat de koploper van de competitie de play-offs voor het kampioenschap mag spelen. Omdat dit nogal een ingewikkelde opzet heeft belden de jongens van Wedstrijdritme met speelster Talisa Groen. Trainer Bert Bouwer noemde haar onlangs in hun programma nog een potentiële international. Groen kwam aan het begin van het huidige seizoen over van Hellas uit Den Haag.

Zaterdagavond speelden de dames van VOC tegen Venlo in de kampioenspoule. VOC won deze wedstrijd ‘gewoon’ met 8 doelpunten verschil. “Nou, het was een lastige wedstrijd. We kwamen tegen Venlo redelijk snel achter. We keken elkaar toen ook een beetje aan hoe dat is gelopen, we zullen naar de video gaan kijken om te zien wat er beter moet. Gelukkig winnen we wel gewoon en wordt het 29-21. Maar heel makkelijk ging het niet.”

Vanwege een aantal veranderingen vanuit de KNHB is het vervolg van de reguliere competitie heel ingewikkeld geworden, Talisa Groen legt uit. “Door het Nederlands team is de competitie wat veranderd. We spelen nu in twee kampioenspoules van drie teams, die spelen uit en thuis tegen elkaar. De nummers 1 van beide poules spelen dan tegen elkaar in een best-of-three om het kampioenschap. Wij zijn als koploper wel met 6 bonuspunten begonnen in de competitie. Best wel ingewikkeld hè!”

Trainer Bert Bouwer noemde Groen een toekomstige international. “Het is een eer als je gevraagd wordt voor het Nederlands team natuurlijk. Ik ben ook wel wat te oud denk ik maar zal nooit nee zeggen. Ik ben al heel blij dat ik nu op dit niveau bij VOC mag spelen. Ik ben er zeker van dat wij aan het einde van het seizoen met die kampioensschaal in onze handen staan.”

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.