Uschi Freitag op weg naar een medaille in Rio de Janeiro

ROAD TO RIO Uschi Freitag is schoonspringster bij De Dolfijn uit Amsterdam. In augustus 2015 kwalificeerde zij zich al voor de Olympische Spelen in Rio en dat betekent dat er voor het eerst in 24 jaar een Nederlandse vrouw op de Spelen springt.

Het schoonspringen is bij Uschi met de paplepel ingegoten. “Mijn ouders hebben elkaar leren kennen bij het schoonspringen, mijn moeder doet zelfs nog zelf aan springen en mijn vader is haar trainer. Het is echt een ultieme kick als je in het water landt en je een perfecte sprong hebt gedaan. Dat is een soort van verslaving geworden. Vroeger werd ik vaak laatste op Duitse kampioenschappen maar na een gebroken nek en een jaar out bleek ik veel beter te zijn, misschien is dat iets mentaals.”

Freitag komt net terug van een trip naar Rio de Janeiro waar de World Cups gehouden werden. “Vorige week was ik in Rio om me te proberen te plaatsen voor het synchroonzwemmen samen met Inge Jansen. We hebben het helaas net niet gered maar Inge moet vormbehoud tonen om zich ook te plaatsen. Voor mij persoonlijk was het wel fijn om al even te kijken in Rio, je kent het bad en de omgeving en dat wordt gewoon een voordeel.”

De Olympische Spelen zijn het grote doel voor Freitag in het jaar 2016. “Ik wil top-6 gaan halen en richting die medaille gaan in Rio. Ik doe mee op de 3-meterplank en op die discipline moet ik vijf verschillende sprongen laten zien. Mijn landing moet ik voornamelijk nog verbeteren, dus daar heb ik nog tot volgend jaar zomer voor. Ik ga voor een medaille!”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Uschi Freitag:


More Berichten for Show:

Comments are closed.