Kersverse ex-international Jeroen de Groot richt zich volledig op ’t Knooppunt

’t Knooppunt is door naar de finale van het bekertoernooi, zvv Den Haag werd met maar liefst 15-2 opgerold. In de finale wacht Hovocubo, de oude club van aanvoerder Jeroen de Groot. Wedstrijdritme belde met de Groot om het bekeravontuur van ’t Knooppunt te bespreken maar ook de komende wedstrijd tegen asv Lebo.

De dikke overwinning op Den Haag kwam niet volledig onverwacht voor de Groot. “Ik zei in de kleedkamer al dat ik benieuwd was hoe Den Haag in de finale gekomen is, ze hebben het knap gedaan tot de halve finale maar daarin bleek toch dat ze een maatje te klein waren. Wij hebben het wel heel serieus benaderd want ’t Knooppunt heeft nog nooit een prijs gewonnen dus in die positie zijn we niet. In de tweede helft was de wedstrijd gespeeld en hebben we kunnen werken aan de automatismen.”

Jeroen de Groot is sinds deze week geen international meer. Na juist net terug te zijn van een tussenperiode vanwege de geboorte van een kind kan de Groot Oranje er toch niet bij hebben. “Ik heb met de bondscoach besproken dat ik de internationale wedstrijden niet meer kan combineren met werk en privé. Daarom zit ik niet meer bij het nationale team, ik richt me op ’t Knooppunt. Ik ben wel erg benieuwd naar de aankomende wedstrijd voor kwalificatie richting het WK 2016 van Oranje tegen Azerbeidzjan. Ze moeten vooral de thuiswedstrijd in Almere pieken en een goed resultaat behalen voor de uitwedstrijd.’

Aankomende vrijdag wacht de topper tegen asv Lebo, de Amsterdamse derby is altijd een topwedstrijd voor zowel de spelers als de fans. “Lebo kan bij winst op 1 punt komen van ons, dit is dus hun laatste kans op de eerste plek. Wij zullen daarin niks cadeau doen, je wil de Amsterdamse derby altijd winnen maar je kan je misschien ook al plaatsen voor de play-offs. Dan zouden we een dubbel feestje kunnen bouwen.”

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.