Aankomend weekend Australian Football toernooi op Sportpark de Eendracht

AUSTRALIAN FOOTBALL Aankomend weekend zullen de beste teams van Europa samenkomen in Amsterdam om daar een heuze Champions League te spelen. Ook de Amsterdam Devils zullen meedoen op hun eigen toernooi tegen andere Europese landskampioenen. Wedstrijdritme belde over deze combinatie van voetbal en rugby met Maurice Verbakel, speler van de Amsterdam Devils.
Australian Football is een relatief onbekende sport in Nederland, Maurice legt de basisregels uit. “Bij Australian Football staan er vier palen, twee lange en twee korte. Wanneer je door de lange palen schiet krijg je 6 punten, schiet je door de korte palen dan krijg je 1 punt voor de moeite. Het is niet de bedoeling dat je met de bal gooit, die moet je met je vuist uit je hand slaan naar je teamgenoot. We spelen niet op een rij zoals bij rugby, wij kennen geen buitenspel. Uiteraard mag je elkaar ook tackelen, dus je ziet echt alle hoeken van het veld.”

“We zijn bijzonder vereerd dat we dit toernooi weer mogen organiseren. Amsterdam ligt ook redelijk centraal voor teams vanuit heel Europa en kan een heel goed verblijf bieden voor alle sporters. In deze Champions League kunnen alle landskampioenen op één dag strijden voor de overwinning. Vorig jaar eindigden we met de Amsterdam Devils als vierde, dit jaar hebben we hard getraind dus we gaan er vanuit dat we deze keer hoger eindigen.”

https://soundcloud.com/amsterdamfm/20160313-amsterdam-devils-maurice

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?