Yana Timina ziet Li Jie als grootste concurrent op het NK

TAFELTENNIS Volgende week vindt in Zwolle het NK tafeltennis plaats. Yana Timina, speelster van TTV Amsterdam, zal zowel op het enkelspel, dubbelspel als mixed dubbelspel in actie komen. Zondag belde zij ter voorbereiding met Wedstrijdritme om haar tactiek te bespreken.

Yana Timina is van origine een Russische tafeltennister, en doet vanaf 2004 al mee aan het NK tafeltennis. “Vanaf mijn zesde tafeltennis ik al, mijn oudere zus (Jelena Timina) deed dat al dus ik ook, zij is nu trouwens bondscoach van de dames.” Timina vindt dat tafeltennis over het algemeen ondergewaardeerd wordt. “Men denkt, een beetje pingpongen dat kan iedereen. Maar eigenlijk weten weinig mensen dat om een hoog niveau te halen je vanaf je negende 20 uur per week moet trainen.”

“Ik wil me rustig voorbereiden op het toernooi, ik wil mijn eigen spel spelen dus daarom wil ik niet weten tegen wie ik moet spelen. Het geeft me extra stress, ik wil gewoon met mezelf bezig zijn en met mijn eigen spel. Ik denk dat Li Jie mijn grootste concurrent is op het enkelspel. Ik vind het dubbelspel eigenlijk leuker. Tafeltennis is een egoïstische sport maar het dubbelspel is dat niet. Bij verlies kan die ander mij dan ook de schuld geven!”

https://soundcloud.com/amsterdamfm/20160313-yana-timina-tafeltennis


More Berichten for Show:

Comments are closed.