Roeivierkamp zorgt weer voor spektakel op de Amstel

ROEIEN Dit weekend vond de Heineken Roeivierkamp plaats op de Amstel. Er worden vier afstanden geroeid verspreid over twee dagen: zaterdag de 2500 meter, 250 meter, op zondag de 5000 meter en de 750 meter sprint. Organisator Fleur Keijzer vertelt bij Wedstrijdritme over de roeiwedstrijd.

“Voor Nereus ligt een tribune in het water waar veel mensen zijn komen kijken, het weer zat ons ook echt mee dus de hele Amstel zag groen dankzij onze sponsor. Niet iedereen heeft alle vier afstanden geroeid, sommige teams hebben er voor gekozen om de laatste afstand niet te roeien. Je kunt die 750 meter ook niet puur sprinten, daarvoor is het te lang.”

“Het kost best wel wat moeite om de hele Amstel af te sluiten, behalve een aantal rondvaartboten is dat ook dit jaar weer goed gelukt. Dit jaar roeiden ook de Holland-8 mannen en vrouwen weer mee, al komt de Nereus-8 wel heel dichtbij.” Later bleek de Nereus oude 8 zelfs de afsluitende afstand van de Holland-8 te winnen, wat het feest alleen maar groter heeft moeten maken.

Beluister hieronder het gehele gesprek met Fleur Keijzer:

https://soundcloud.com/amsterdamfm/20160313-fleur-keizer-roeien


More Berichten for Show:

Comments are closed.