Road to Rio: Baanwielrenner Tim Veldt voelt dat een medaille mogelijk moet zijn

BAANWIELRENNEN Tim Veldt traint op Wielerbaan Sloten in Amsterdam en heeft zich op het WK baanwielrennen in Londen weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio. Na dit WK ging de renner er even tussenuit met zijn familie in Oostenrijk maar voor Wedstrijdritme maakte hij even tijd.

“Ik had twee grote concurrenten dit WK, die eerder voor mij wisten te eindigen dus het was erg spannend. De Russische tegenstander werd mijn grootste concurrent en het werd een tactische koers. Ik ben in zijn wiel blijven zitten en ik wist dat ik zo mijn plaatsing veilig kon stellen.”

Veldt heeft zich weten te plaatsen op het onderdeel omnium. “Omnium kan je zien als een soort meerkamp bij het baanwielrennen, we moeten een afstand van 40 kilometer rijden maar ook een onderdeel dat binnen 13 seconden klaar moet zijn. Het is de grootste uitdaging om overal constant te zijn. Je kunt geen steken laten vallen.”

Tim Veldt kan zich opmaken voor zijn vierde Olympische Spelen. “De Olympische Spelen zijn veel groter dan de toernooien die je normaal gesproken mee maakt. Daardoor komen er andere dingen op je af. Je moet misschien naar een openingsceremonie of je ziet bekende sporters om je heen in het Olympisch dorp, daar ga ik me niet door laten gek maken.”

De plaatsing en het WK geven Veldt een enorme mentale boost. “Op het WK in Londen waren echt alle grote renners in volle scherpte aanwezig, dit deelnemersveld staat ook in Rio aan de start. Ik heb er een heel goed gevoel aan over gehouden omdat ik met deze mannen in ieder geval om de medailles kan strijden. Als ik op het podium sta in Rio ben ik helemaal door het dolle heen, het gaat om de medailles en ik voel dat het mogelijk is.”


More Berichten for Show:

Comments are closed.