Mo Boutaka wil zijn titel verdedigen op EK Panna Knock Out 2016

STRAATVOETBAL Panna knock-out wordt steeds populairder in Amsterdam. Mo Boutaka is behalve ervaren speler ook trainer op dit gebied. Hij geeft elke dinsdagmiddag op het Boerhaaveplein training aan de jeugd. Zondag maakte hij tijd vrij voor Wedstrijdritme om te vertellen over zijn sport.

“Panna staat voor poortje en knock-out zegt het al, als je iemand door de benen speelt is diegene knock-out. Deze sport wordt voornamelijk op straat beoefend. Tijdens de panna-toernooien wordt voornamelijk 1 tegen 1 of 2 tegen 2 gespeeld. Het is echt één panna en het spel is klaar, per direct. Ik heb wel eens wedstrijden gespeeld die binnen twee seconden afgelopen waren.”

“Ik probeer ook op steeds meer plekken Dutch Panna velden neer te zetten, dat zijn als het ware voetbalkooien om in te spelen. Dit heb ik ook op het Boerhaaveplein geprobeerd maar dat is helaas niet gelukt. Naast de voetbaltraining werken we ook aan andere competenties bij de jongeren zodat zij zich staande weten te houden in onze maatschappij. Ik word hierbij geholpen door Gekke Jan, hij helpt mij altijd en staat naast mij.”

Boutaka is op dit moment regerend Europees Kampioen Panna knock-out en gaat proberen zijn titel te verdedigen op 1 mei 2016.

Beluister hieronder het gehele gesprek met Mo Boutaka:


More Berichten for Show:

Comments are closed.