Voor Eiting was het wel even gek om een grote naam te coachen

Carel Eiting is speler van Ajax A1 en speelde dinsdag in Londen tegen Chelsea in de Youth League, de Champions League voor de jeugd. Ajax verloor deze wedstrijd met 1-0 tegen de regerend kampioen. Vlak voor tijd werd een doelpunt van Kai Sierhuis afgekeurd. Eiting is teleurgesteld over het resultaat.

“Chelsea is denk ik samen met Lyon de beste ploeg waar we tegen gespeeld hebben. Chelsea is een volwassen ploeg, fysiek heel sterk. Dinsdag paste het allemaal net niet. Cerny, Nouri en van de Beek kunnen ook niet altijd geweldig zijn, daar zijn we ook niet boos over op die jongens.”

Vlak voor tijd dacht Ajax A1 te scoren, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens duwen tegen de keeper. “Kai en Donny renden meteen naar de scheidsrechter toe, ikzelf  ging naar de grensrechter toe maar uiteindelijk heeft het ook geen zin om nog heel lang te blijven kloten, we hadden nog maar drie minuten. Na de wedstrijd was het stil in de kleedkamer.”

“Voor mij is het meetrainen met het eerste echt een kroon op het werk. We zitten nog wel in een andere kleedkamer maar lopen daarna bij hun het veld op. Ik moet zeggen dat het wel even gek is om iemand voor het eerst te coachen maar dat moet je toch gewoon doen. Ik deed mee met de tactische training voor NEC en het is wel heel vet om dan tijdens de wedstrijd te zien gebeuren waar we op getraind hebben. Ik zei nog tegen Milik dat hij er eentje in zou leggen, dat gaat hij zondag ook doen. Het wordt 1-3 denk ik.”

Beluister hier het gehele interview met Carel Eiting:


More Berichten for Show:

Comments are closed.