Goedekleedjes Radio: uitzending 19 maart

Seks en kunst in je weekend. De mens moet niet meer willen, dat dachten wij inderdaad ook. Daarom geheel in stijl in de uitzending:

Wipsite
Wanneer we de Amerikaanse filosofe Martha Nussbaum mogen geloven is kunst een essentieel onderdeel van onderwijs omdat kunst ons kan helpen onszelf en de wereld om ons heen te begrijpen. Hoe kunnen gevoelige onderwerpen zoals seksualiteit en relaties of onderwerpen bedolven onder stigma’s zoals menstruatie en SOA’s op een andere manier belicht worden door gebruik te maken van kunst? Marilyn Sonneveld en Belle Barbé zijn te gast om te vertellen over hun project Wipsite. Een website waar je met humor en deels abstracte tekeningen ontdekkingen doen over jezelf en je seksuele voorkeuren en verlangens.

Artfest – de natuur editie
En we bellen met Marian Cousijn, correspondent Actuele Beeldende Kunst. Zij is bezig met de voorbereidingen van Artfest – de natuur editie. Al vanaf de aller oudste grottekeningen is natuur een universeel thema in de kunst. En nu, in deze eeuw, waarin de klimaatcrisis prangender is dan ooit, kunnen kunstenaars ons op een pijnlijke manier bewust maken van onze verantwoordelijkheden en de consequenties van ons gedrag. Kortom: hoog tijd voor een editie van Artfest over kunst en natuur.

Outsiders Art Museum
Voor het eerst in Nederland komt er een Outsider Art Museum met toonaangevende kunstwerken van nationale en internationale Outsiderkunstenaars. Het museum wordt gevestigd in een nieuwe museale ruimte in de Hermitage Amsterdam. Het nieuwe museum gaat op 17 maart open en richt zich op actuele Outsider Art, afkomstig uit de groeiende collectie van Het Dolhuys. Het gaat om honderden werken van tientallen Engelse, Franse, Iraanse, Japanse en Nederlandse kunstenaars. Directeur Hans Looijen van Het Dolhuys is artistiek en zakelijk verantwoordelijk voor het nieuwe Outsider Art Museum en vertelt ons meer over deze bijzondere tentoonstelling.

Presentatie: Geert van Brussel & Sophie Knape
Eindredactie & techniek: Anne-Fleur Huiskamp & Vladimir Gojkovic

Comments are closed.