La Notte bij FC Hyena: een nacht vol bijzondere films

Pal naast Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord zit sinds ruim een jaar FC Hyena. Alhoewel de naam anders doet vermoeden hebben we hier te maken met een bioscoop, of beter gezegd: een filmclub. Je komt hier niet alleen om naar films te kijken maar je kunt ook uitstekend eten in het restaurant en een mooi glas wijn drinken in de wijnbar. Film kijken met het bord op schoot: je mag tijdens de film gewoon verder eten.

Op 1 december brengt FC Hyena een ode uit aan de nacht en filmcultuur met het festival LA NOTTE, NACHT VAN DE ANDERE FILM. 

Tijdens La Notte krijgen negen filmfestivals de kans hun beste films aan het publiek te tonen, in een nacht die van 17:00 tot 05:00 uur duurt. Een nacht vol bijzondere films, van documentaires tot shorts, van Latijns Amerika tot het Noordzeegebied, van dansfilms tot fantastische films. Bovendien zijn er ook gratis evenementen rondom het festival georganiseerd, waarbij fragmenten uit echte klassiekers worden vertoond en na afloop wordt er natuurlijk gedanst!

We spraken met de filmprogrammeur van het filmhuis FC Hyena Steven Strik.

 

Comments are closed.