FestivalFM opname 3 juli – met o.a. TIS Theater, Ronald Snijders en Bert Hana – luister terug!

Voor het tweede jaar op rij wordt het programma FestivalFM opgenomen op het Over het IJ Festival. De titel laat weinig te raden over: FestivalFM portretteert dagelijks het festival in een uurdurende radioshow. Vol interviews met theatermakers, bezoekers en medewerkers; reportages achter de schermen en in de stad; en natuurlijk live muziek.

 

Donderdag 3 juli

Gasten: Caecilia Thunissen&Mark Tuhr (TIS Theater, WANNAPLAY?!), Kees Blijleven (interim artistiek leider), Ronald Snijders (schrijver Panorama ring-ring)

Live muziek: Barbara Breedijk

Gastreporter: Bert Hana (theatermaker, acteur)

Zeecontainercommercial: Tamar Blom – The rain keeps falling (container I)

 

 

In de glazen kas in het festivalhart gaat programmamaker Gian van Grunsven in gesprek met theatermakers over hun voorstelling en makerschap. Daarnaast ontvangt zij artiesten uit het muziekprogramma die een voorproefje geven op hun avondoptreden en jonge kunstenaars uit het Zeecontainerprogramma voor een 1-minute-pitch. Buiten de studio is interviewer Beitske de Jong op onderzoek achter de schermen, spreekt reporter Jasmijn Alkemade met bezoekers en laten theatermakers Freek Vielen (Heimat, Liever Niet) en Bert Hana (Straatfantast, #Alleman) zich inspireren door het festivalthema ‘de Stad’.

 

Pak een koptelefoon, kijk mee met de opnames, of luister de volgende dag naar AmsterdamFM en de online podcasts.

 

Concept & Presentatie Gian van Grunsven

Reportage Beitske de Jong

Techniek Pieter de Jonge

Met dank aan Emil Struijker Boudier, Nico Okkerse/Silent Disco, Kwinten Vissers, Naomi Mul en Over het IJ Festival

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?