Aafke Romeijn bij Paperback Radio (primeur: nieuwe single!)

Aafke Romeijn doet veel en ze doet het goed. Op één dag kan ze op Twitter het CBR ter verantwoording roepen over dure keuringen, een gedicht schrijven én optreden met haar band. In Paperback Radio ging ze met Lisanne Snelders in gesprek over haar sci-fi roman Concept M (Arbeiderpers, 2018), waarin Nederland in de greep is van de mysterieuze ziekte kleurloosheid, die de ‘kleurloze’ Hava aanzet tot een radicale daad. Verder liet Aafke wat van haar gloednieuwe poëzie horen en mochten we als allereerste haar nieuwe nummer ‘Ze zeggen’ laten horen, van haar nieuwe plaat M – inderdaad, een soundtrack bij het boek! Hoe gaat Aafke op zoek naar manieren om over politiek te schrijven en wat is de gemeenschappelijke deler in alles wat ze doet?

Fiep van Bodegom schoof aan voor de boekentip: ze tipte een curiositeit uit de 18e eeuw, de utopie Holland in ’t jaar 2440 van Elisabeth Wolff, over een Nederland waarin alles prima geregeld is.

Verder belden we met de winnaar van het NK Poetry Slam, Maxime Garcia Diaz. Deze jonge dichter versloeg op 2 februari in een spannende battle haar tegenstanders in Tivoli in Utrecht en is de nieuwe Slampion van Nederland.

Live uitgezonden op 11 februari 2019, 14-15 uur, vanuit boekhandel Scheltema. Presentatie: Lisanne Snelders. Techniek: Anneminke van der Velden.


More Berichten for Show: Paperback Radio

Comments are closed.