Aankomend weekend in Amsterdam: Atletiektoernooi met Europese ambities

Aankomende zomer beleeft Amsterdam een sportief hoogtepunt als onze stad gastheer zal zijn van het Europees Kampioenschap atletiek in het Olympisch stadion. In de schaduw daarvan beleeft een ander Amsterdams toernooi aankomend weekend zijn primeur: Indoor Amsterdam. Het toernooi, georganiseerd door atletiekvereniging Phanos, zegt Europese ambities te hebben. Hoe dat precies zit besprak wedstrijdritme met organisator Jesse de Wit.

Gat in de markt.

Eigenlijk zijn er twee redenen voor Phanos om Indoor Amsterdam te organiseren. De Wit “We organiseren al een tijdje wat kleinere toernooien en die lopen erg goed”. Daarnaast denkt Phanos dat er een grote behoefte is aan indoor atletiek. De Wit: “We organiseerden vroeger buitenwedstrijden en die willen we graag naar binnen halen”. Phanos spreekt dan ook van een gat in de markt. “Er hebben zich voor deze editie al 300 deelnemers ingeschreven, waarvan 21 buitenlanders”.

Europese ambities

De ambities met Indoor Amsterdam zijn hoog, zegt de Wit: “Het plan is om de wedstrijd volgend jaar in het Europese EAP circuit te zetten. Dat is een circuit van Europese wedstrijden, zowel in-als outdoor. En dan zie je dat veel goede atleten aan deze wedstrijden meedoen en dat je nog meer van dit soort atleten aan de start kan krijgen”. De Wit is tevreden over het veld van atleten, waaronder Amsterdammer Gregory Sedoc,  dat volgend weekend opdraaft in Sportcentrum Ookmeer. “We dachten het rustig op te starten en we hebben dit jaar weinig atleten zelf benaderd, maar ze willen allemaal graag komen”.

“Ookmeer razendsnelle hal”

Het belooft een spektakel te worden aankomend weekend, want volgens de Wit heeft sportcentrum Ookmeer een heel geschikte hal. Ook voor op de lange termijn “In Ookmeer zijn EK- en WK-limieten gelopen. En ook al een keer een Nederlands juniorenrecord. De hal is razendsnel. ”

Beluister hier het hele gesprek met Jesse de Wit:

https://soundcloud.com/wedstrijdritme/aankomend-weekend-in-amsterdam-atletiektoernooi-met-europese-ambities

Comments are closed.