Acht arrestanten vast na huldiging Ajax

Van de veertig mensen die afgelopen zondag bij de huldiging van Ajax werden gearresteerd zitten er nu nog acht vast. Zij zullen zich volgende week vrijdag voor de politierechter moeten verantwoorden voor hun gedrag. Bij de zitting wordt het snelrecht toegepast.
De meeste aangehouden personen staan straks voor de rechter vanwege openlijke geweldpleging, het afsteken van vuurwerk en het beledigen van de politie. 25 verdachten kregen boetes tussen de 50 en 750 euro. De meesten van hen gedroegen zich onbeheerst, gewelddadig of verkochten valse kaarten. Sommige zaken zijn geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Ongeveer 500 Ajax-supporters volgden op het Leidseplein de kampioenswedstrijd van de club tegen Willem II.  Vroeger werd Ajax altijd gehuldigd op het Leidseplein na het behalen van een titel, maar dat werd verboden omdat er een aantal keren rellen uitbraken. Fervente fans blijven het Leidseplein trouw. De officiële huldiging van spelers en technische staf vond zondag naast de Arena plaats.

 

Bronnen: NOS, Nu.nl

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?