ADE-Blog: Nog één nachtje slapen

Als je door de stad fietst dan zie je ze fier wapperen in de wind, de vlaggen van het Amsterdam Dance Event. Zij zijn elk jaar weer het visitekaartje van het grootste clubfestival ter wereld. En dit jaar wapperen de ADE-vlaggen ook een beetje voor mij, want dit jaar mag ik meedoen.

 

Twee weken geleden kwam het verlossende woord via de e-mail: "Dear Jacob, hereby we would like to invite you to the Amsterdam Dance Event 2014." Een persuitnodiging die toegang verschaft tot het hele festival, de hele week én overal. Iets waar je de jaren daarvoor alleen, al feestend met je vrienden op het zoveelste ADE-feestje, over durfde te fantaseren. En dan besef je je pas hoe ongelofelijk groot het Amsterdam Dance Event de afgelopen jaren is geworden.

 

Terwijl je met een nieuwe blik door een agenda heen scrolt, die menig danceliefhebber op zeer oncharmante manier zijn laptop zal doen onderkwijlen, ga je je langzaam afvragen of het mogelijk is om jezelf in honderd stukjes op te delen. En dan beginnen ook de persuitnodigingen binnen te stromen. De ene na de andere afgevaardigde vraagt je om aanwezig te zijn bij cd-presentaties, showcases van hippe muziekplatforms met nog hippere namen of testruns van nieuwe geluidsapparatuur waarbij het geluid zelfs uit de vloer komt. (Ja, echt!) En dan besef je het; honderd stukjes is lang niet genoeg.

 

De wanhoop slaat toe. Hoe kan ik een goed beeld schetsen van een evenement van zo'n verbijsterende omvang? Geen idee. De komende dagen zie je mij waarschijnlijk geheel gedesoriënteerd door Amsterdam fietsen, met wallen onder mijn ogen en in mijn hand een recorder, geheel wanhopig willekeurige mensen aanklampend met de vraag wat het vetste feestje van ADE was… Ik heb er zin in!

 

Het hele programma voor ADE vind je hier.

 

Jacob Koolstra doet verslag van het Amsterdam Dance Event 2014 voor AmsterdamFM. Hij schrijft een dagelijkse blog over zijn belevenissen op het festival en maakt reportages voor het programma Ritme van de Stad. Daarnaast heeft AmsterdamFM een vier uur durende ADE-special in het programma Toekomstmuziek, vrijdag tussen 18:00 – 22:00 live vanuit VondelCS.

 

Comments are closed.