ADE: De Vrijdag-gids

ADE Donderdag was voor ons misschien stiekem wel een beetje de dag van Dansor. De Haarlemse DJ/producer presenteerde in de Sugar Factory haar nieuwe album ‘Theory of Love’ met het nodige bombast. Vergezeld door een drummer, een bassist en een trompettist speelde zij het album integraal. Dansor slaagde er met vlag en wimpel in om deze live elementen te verenigen met haar ronde techno-geluid. Daarbij moet gezegd worden dat de bassiste de sterren van de hemel speelde.

 

Hier een preview van Dansor's nieuwe album:

 

 

Ook zagen we Gramatik in de Melkweg, die bekend staat om zijn fusie van soul, jazz, hiphop en electro. Ondanks het feit dat de zaal afgeladen vol was, slaagde hij er niet in om te overtuigen. Gramatik bleef hangen in de wat simpel klinkende dubstep en was eigenlijk steeds bezig met zijn volgende drop, waardoor er te weinig ruimte was om écht in de muziek op te gaan. In de andere zaal van de Melkweg deed Max Cooper het tegenovergestelde. Zijn sferische, vierkante techno vergezeld door fantastische visuals bevestigde wat wij al wisten; Max Cooper begrijpt als geen ander hoe een allesomvattende clubervaring wordt gecreëerd.

 

En toen brak de vrijdag alweer aan. Dit worden de hoogtepunten van vandaag:

 

VRIJDAG

 

12:00 – 17:00

Volkshotel

The Performance: Exhibition by Nick Helderman & Isolde Woudstra

Deze twee fotograven schoten de afgelopen jaren foto’s van artiesten, welke het midden houden tussen een foto-docu over het dagelijks leven en doordachte portretten. Beide fotograven zijn bekende in de elektronische muziek en dat klinkt door in de fotografie.

 

14:00 – 20:00

Mary Go Wild 

ADE Basement Raves

Artiesten worden een uur van te voren aangekondigd in een kleine kelder onder de Mary Go Wild winkel op de Zeedijk, gratis entree. Need we say more? Trouwens, vorig jaar zagen we daar Steve Rachmad spelen en was er gratis bier…

 

16:00 – 01:00

Art Deli

Zauer Experience

Het label van de Amsterdamse Daniel Zuur host hier het toneel voor de cross-over tussen elektronische muziek en poëzie. Met Jamsessies tussen DJ’s en dichters, een ’silent poetry disco’ van wordbites en danspoezië van Schrijfmeisjientje. Interessante combinatie, dunkt ons!

 

22:00 – 07:00

Mediahaven

Enter.Amsterdam at Loveland

Richie Hawtin hebben we nu allemaal wel een keer gezien. Ga naar dit feestje voor de artiesten die Hawtin meeneemt. Gaiser en Matador hebben namelijk allebei een hele typische eigen sound die niet te versmaden is.

 

22:00 – 08:00

ITW-Loods

URSL at ADE

Deze staat niet in het officiële ADE-programma maar dat doet er niet aan af. Het Amsterdamse label Morgen.am nodigt de Duitsers van URSL uit. Zij vertegenwoordigen de echte Berlijnse aftersound, een melodisch, warm bad van traag over elkaar buitelende beats.

In Ritme van de Stad van 16 oktober deed Jacob live in de uitzending verslag van de dag én blikte hij vooruit op het komende weekend, beluister het fragment hier:

 

 

Daarnaast maakte Jacob vandaag ook een reportage en die kun je hier beluisteren:

 

 

 

 

 

Jacob Koolstra en Laurence Spaaij doen voor AmsterdamFM verslag van het Amsterdam Dance Event. Zij zijn de hele week ter plaatse en maken reportages, schrijven elke dag een ADE-gids en doen verslag in het actualiteitenprogramma Ritme van de Stad tussen 17:00 en 18:00.

Comments are closed.