ADE: De weekend-gids

Watergate’s finest waren donderdagavond een perfecte match met de Rabozaal en vroeg naar huis was dan ook geen optie. Gister begon de dag dus ietwat brak maar met wat Soundlab-inspiraties bij de koffie waren we snel weer de oude. Gelukkig maar want next up was Faithless, met een live PA set in de Supperclub. De borrel van Crowdmix in de oude Odeon was voor ons eigenlijk iets té hip maar zodra die chick d’r knoppen open gooide waren we dat snel vergeten. De doortastende vocals gecombineerd met nieuw materiaal maakte het optreden er een om nooit te vergeten. ADE-waardig zullen we maar zeggen.

 

Vrijdag werd hemels afgetapt met de dromerige vierkwartsmaten van het Berlijnse URSL. Samen met Morgen.am werd er een label-showcase gehouden in outer space die zelfs onze hoge verwachtingen nog oversteeg. Alles klopte gister in de ITW-loods: de sound, de mensen, de sfeer en ook het geluid was, zeker op de sweetspot, nagenoeg subliem!

Pfiew, wat een avond. Op naar de zaterdag.

 

ZATERDAG

 

12:00 – 16:00

InDeep‘n’dance Records

Consumed Music Label Showcase

Met gratis spulletjes die je eigenlijk niet wilt hebben maar uit beleefdheid toch maar meeneemt.

 

14:00 – 20:00

Mary Go Wild

ADE Basement Raves

De verhalen en filmpjes spreken voor zich. Mary Go Wild doet haar naam eer aan. Vandaag wederom gegarandeerd een paar mooie uurtjes op de Zeedijk.

 

15:40 – 16:00

Cinema Café

ADE Films: RA Real scenes – Paris

Alle Real Scenes films van Resident Advisor zijn de moeite waard om te kijken. Ergens een gaatje in het drukke programma vandaag? Ook die over Berlijn, Bristol en Detroit zijn te zien in het Cinema Café.

 

16:00 – 20:00

InDeep‘n’dance Records

Dynamo Recordings Label Showcase

Ja! Meer showcases!

 

18:30 – 19:00

ADE Soundlab

Modular Battle: Sjamsoedin x Colin Benders

Een half uur lang free-willy improvisatie door 2 synthnerds.

 

20:00 – 01:00

Volkshotel

ADE Art: An Interactive exhibition: Nachtgalerie Rechts Vooraan

Sociaal rechtsvoor? Wij staan meestal liever op de sweetspot, maargoed, toch maar even een kijkje nemen.

 

Er is vanavond zóveel te doen dat het onmogelijk is de ‘beste’ keuze te maken maar als je deze vier locaties aandoet zit je in ieder geval gebakken:

 

22:00 – 07:00 De Balie: La Reve x Parquet Recordings ADE Special

 

23:00 – 07:00 Muziekgebouw aan ‘t IJ: Audio Obscura presents: Life and Death

 

22:00 – 07:00 Scheepsbouwloods: DGTL: Kompakt

 

22:00 – 07:00 WesterUnie x Komm Schon Alter

 

ZONDAG

 

07:00 – 17:00

Closure

Breakfast Club ADE

Op de laatste dag van de Breakfast Club afterparty trilogie voert de Belg Peter van Hoesen de line-up aan. Verwacht dus het warmere techno-geluid. Prima afterparty voor een veelbewogen zaterdagnacht, of natuurlijk gewoon na een nacht slaap en een goed ontbijtje. Er gaat vrij weinig boven dansen in de morgen.

 

12:00 – 04:00

WesterUnie

Transmat Gets Physical

Get Physical is een van de meest invloedrijke dance-labels ter wereld en alles wordt voor deze ADE-zondag uit de kast getrokken. Zo zijn daar onder andere Derrick May en Juan Atkins, de mannen die techno ooit uitgevonden hebben. Maar ga er ook heen voor Nederlands glorie met Olivier Weiter en Dimitri.

 

13:00 – 23:00

Thuishaven Sunday

3000” Records

Het Wintercircus maakt Amsterdam weer onveilig. Op de laatste dag van Thuishaven drukt 3000 records zijn stempel op ADE. Als kers op de taart spelen ook housebazen als Dale Howard en Dennis Ferrer op het leukste winterfestival van Amsterdam.

 

15:00 – 22:00

Radion

Urban Art Festival Amsterdam

Op de viering van het vijfjarig bestaan van the Urban Art Festival Amsterdam. Verwacht grote stellages met graffiti en andere ‘urban art’ terwijl de crème de la crème van de internationale stadskunstenaars de revu passeren.

 

Jacob Koolstra en Laurence Spaaij doen voor AmsterdamFM verslag van het Amsterdam Dance Event. Zij zijn de hele week ter plaatse en maken reportages, schrijven elke dag een ADE-gids en doen verslag in het actualiteitenprogramma Ritme van de Stad tussen 17:00 en 18:00.

Comments are closed.