ADE: De Woensdag-gids

De cijfers liegen er niet om. ‘Je hebt deze week 53 geplande evenementen’, berichtte Facebook mij triomfantelijk op maandag. En hoewel ik niet zal ontkennen dat ik de ziekelijke neiging heb om mezelf bij veel events op aanwezig te zetten en om vervolgens niet te komen opdagen, is dit zelfs voor mijn doen buitensporig. We kunnen er niet meer omheen. Het Amsterdam Dance Event is vandaag van start gegaan. 

 

Zo’n beetje heel de elektronische muziekwereld is al weken bezig met het promoten van de 350 events die er de komende vijf dagen in onze hoofdstad plaatsvinden en er zijn minstens zoveel websites en facebookpagina’s die al dagen geleden hele gidsen, inclusief de snelste segway-routes, op internet hadden staan. Ik vraag me dan altijd af welke controlfreak er in godsnaam een week van te voren zijn hele ADE-Route al heeft uitgestippeld – en zich daar dan vervolgens ook aan houdt… Uit ervaring weet ik dat het, met 350 events in de stad, uiteindelijk gewoon toeval is waar je belandt. Vandaar ook dat we bij AmsterdamFM besloten om onze highlights, exclusief de snelste segway-routes, elke dag pas ’s morgens online te zetten. Vandaag dan ook de eerste in de reeks.

 

WOENSDAG

 

14:00 – 15:00

De Brakke grond

Debat: Hebben we een (drugs) probleem?

Wie dacht dat het Amsterdam Dance Event alleen maar over muziek ging heeft het mis. Ook politici doen een duit in het zakje. Mona Keijzer (CDA), Vera Bergkamp (D66), Sjoerd Wynia (ID&T & AIR) en Aron Friedman (Journalist, promotor) debatteren over de manier waarop de dance-scene met drugs om gaat en zou moeten gaan. Verliest de pillengeneratie zich in een eindeloze aaneenschakeling van coke, MDMA en Elektronische muziek

 

16:00 – 21:00

’t Blauwe Theehuis

OWOW ADE sessions 

Een klein Nederlands bedrijfje ontwierp via Kickstarter een nieuwe midi-controller (voor de leken: een manier om muziek aan te sturen op je computer) die werkt via het maken van handgebaren. Artiesten KiNK, Full Crate en Zes gaan er mee aan de slag en als je een beetje geluk hebt mag je de midi-controller zelf ook uitproberen.

 

19:30 – 21:30

Melkweg Cinema

ADE Films: 808

Voor de bioscoopganger heeft ADE ook genoeg te bieden. Neem bijvoorbeeld 808, een film over de legendarische Roland TR-808 drumcomputer, welke nog steeds een essentiële rol speelt in het muzikale landschap van vandaag de dag,

 

22:30 – 22:50

Pakhuis de Zwijger

ADE Beamlab Presents: Kölsch AV Live

Deze zeer exclusieve mini-showcase van de befaamde Deen Kölsch toont ons hoogstwaarschijnlijk weer waarom de combinatie van elektronische muziek en videokunst de toekomst van de elektronische muziek is.

 

23:00 – 05:00

Studio 80 

Relics of the Past: Legowelt, Willie Burns, DJ Overdose

Wist je nog? Toen elektronische muziek iets was voor op hardware geilende nerds met een lichte vorm van autisme? Legowelt, Willie Burns en DJ Overdose doen oude tijden herleven in de Studio 80. Ook de mysterieuze Orgue Electronique zal zijn opwachting maken. Wat kunnen we verwachten? We krijgen een muzikaal geschiedeniscollege!


Jacob Koolstra en Laurence Spaaij doen voor AmsterdamFM verslag van het Amsterdam Dance Event. Zij zijn de hele week ter plaatse en maken reportages, schrijven elke dag een ADE-gids en doen verslag in het actualiteitenprogramma Ritme van de Stad tussen 17:00 en 18:00.

Comments are closed.