AFC doet goede zaken in Amsterdamse derby

AFC AmsterdamAFC heeft de Amsterdamse derby tegen FC Chabab met 2-1 gewonnen. AFC blijft met deze vierde overwinning van op rij op de vierde plek op de ranglijst staan.
AFC begon scherp. Na een paar minuten legde Duncan van Mol een vrije trap bij de tweede paal neer, waar Jasper de Haer de bal kon binnenglijden. Daarna was het Chabab dat meer balbezit had, maar het niet in kansen kon omzetten. Ook AFC ging slordig met het balbezit om.

De tweede helft was nog geen minuut oud, of de bal lag al weer in het doel achter Chabab-keeper El Abdellaoui. AFC-spits Bas Ent kreeg de bal tegen hand, maar mocht van de scheidsrechter doorlopen. Zijn eerste inzet werd nog gestopt door El Abdellaoui, maar uit de rebound schoof Ent de 2-0 binnen.

Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood, tot vijf minuten voor tijd. Invaller Rabuer Frindi kopte een corner knap binnen en bracht het verschil terug tot een doelpunt. Chabab drong daarna nog aan, maar AFC bleef uiteindelijk overeind en nam de drie punten mee naar Amsterdam Zuid.

Aanvoerder van AFC Jasper de Haer was belangrijk met een vroege goal. Hij was tevreden met de uitslag, maar minder met het spel.