AFC is sterker dan FC Emmen, maar wint niet

In de tweede ronde van de KNVB Beker speelde AFC vanmiddag vanaf 17:00 tegen BVO (Betaald Voetbal Organisatie) FC Emmen. De Emmenaren staan zevende in de Jupiler League en namen het op tegen de nummer 3 van de Topklasse. Bij Emmen stond flink wat Eredivisie-ervaring in de basis met onder andere Rick ten Voorde, Marnix Kolder en Marcel Seip. Alleen de eerste 20 minuten was deze ervaring duidelijk zichtbaar. Emmen zette AFC overal op het veld vast en kwam in die fase dan ook op een voorsprong na een via de onderkant van de lat ingekopte corner door Marcel Seip. Vanaf dat moment ging de knop om bij AFC, dat langzaam meer grip kreeg op de wedstrijd maar geen hele grote kansen kon creëren.

In de tweede helft was AFC op het hele veld heer en meester, maar kreeg de tweede tegengoal om de oren vanuit een snelle uitbraak van Raymond Gyasi. De wedstrijd leek in de tas voor FC Emmen, toen Daan Sutorius een vrije trap in de kruising schoot, 1-2. AFC bleef aandringen maar de goal van Emmenspeler Jens Streutker maakte aan alle illusies een einde. De 2-3 van Matthijs Jesse bracht in de slotfase de hoop terug in de AFC-harten. FC Emmen ontsnapte in de slotfase aan een gelijkmaker, en gaat dus verder naar de derde ronde van de KNVB Beker.