AFC pakt belangrijke punten tegen degradant Gemert

AFC Amsterdam AFC heeft in de strijd om lijfsbehoud drie belangrijke punten gepakt. In het thuisduel tegen Gemert werd er met 2-0 gewonnen. Hierdoor komt AFC op 33 punten, evenveel als Haaglandia.
AFC kon zich vandaag geen puntenverlies veroorloven. Al helemaal niet tegen Gemert, dat na vorige week te hebben verloren van kampioen Achilles ’29, zeker wist dat het gedegradeerd was. En de ploeg van Maarten Stekelenburg begon ook scherp aan de wedstrijd, dat gelijk resulteerde in kansen voor Sjoerd Jens en Joshua Patrick. De twee aanvallers vonden later wel het net. Jens werd met een steekbal alleen voor Gemert-keeper Van Ommeren gezet, speelde de doelman uit en kon binnenschuiven. Nog geen vijf minuten later kwam Joshua Patrick op dezelfde manier voor Van Ommeren. De snelle vleugelspeler was sneller dan de keeper bij de bal, tikte deze voorbij de doelman en liep de bal de goal in. AFC bleef aanvallen, maar dichterbij dan een bal op de paal van Derlagen kwamen de Amsterdammers niet.

Na de rust bloedde de wedstrijd dood. AFC kon de 2-0 verdedigen en Gemert was niet machtig genoeg om het de ploeg uit Amsterdam-Zuid echt lastig te maken. De Brabanders kwamen nog het dichtste in de buurt van een doelpunt via schoten uit de tweede lijn van Falkenstein en Van Herpen, maar Kerwin Hartman redde fraai.

Door de overwinning stijgt AFC een plaats op de ranglijst. De Amsterdammers gaan Haaglandia voorbij door een beter doelsaldo. FC Chabab en Hollandia staan op respectievelijk een en twee punten.

Trainer Maarten Stekelenburg is blij met de punten, maar weet dat er nog twee moeilijke laatste wedstrijden aankomen.

Spits en aanvoerder Sjoerd Jens was belangrijk met een goal. Hij voelt het vertrouwen groeien in zijn ploeg.