AFC stunt tegen kampioen (2-0): “Achilles op alle posities beter”

AFC AmsterdamAFC verraste vanmiddag op het eigen sportpark Goed Genoeg met een 2-0 overwinning op algeheel landskampioen Achilles’29. Met degelijk voetbal werd de ploeg uit Groesbeek het grootste gedeelte van de wedstrijd van het doel van Kerwin Hartman gehouden. Alleen in de openingsfasen van de beide helften had Achilles een overwicht, maar daarin wist het niet te scoren.

Aan het eind van beide helften  was het woord aan de thuisploeg. Dat leverde AFC voor rust geen treffers op, maar 5 minuten voor het eindsignaal opende invaller Bas Ent dan eindelijk de score. Achilles zette nog even aan, gaf ruimte weg en zag Enrico Patrick diep in de blessuretijd de 2-0 aantekenen. AFC-trainer Cor ten Bosch sprak na afloop van de wedstrijd van een heuse stunt: