AFC verliest opnieuw en moet zich zorgen gaan maken

AFC AmsterdamAFC heeft opnieuw geen punten kunnen bijschrijven. In de thuiswedstrijd tegen HSC ’21 werd er met 1-2 verloren.
De Amsterdammers begon met een aantal wijzigingen in de ploeg. Peter Post mocht een plek in de verdediging innemen, waardoor Mike Ruiter doorschoof naar het middenveld. Ook voorin een opvallende naamswijziging. Sjoerd Jens moest vanaf de bank toezien hoe Joost Heij in de spits begon.

AFC begon fanatiek, maar was vooral slordig. Een schot van Joshua Patrick en Joost Heij waren de belangrijkste wapenfeiten. HSC was een stuk gevaarlijker. De goed voetballende ploeg deelde via spits Raterink en de snelle vleugelspelers Ottink en Weustink een aantal plaagstootjes uit. Uiteindelijk was het middenvelder Nieuwboer die met een verdediger voor zich vrij mocht uithalen en schoot knap de bal in de lange hoek voorbij Beau Molenaar. De Haaksbergers gingen met de 0-1 voorsprong rusten.

AFC kwam sterk uit de kleedkamer en dat betaalde zich uit. Duncan van Mol plaatste een corner op het hoofd van Post, die hard binnenkopte. Het doelpunt deed de ploeg van Cor ten Bosch goed, maar lang kon er niet van genoten worden. Zes minuten later mocht de kleine Weustink op een voorzet van Uguz vrij binnenkopen en zo moest AFC opnieuw in de achtervolging. Ten Bosch stuurde Sjoerd Jens nog binnen de lijnen voor wat extra aanvallende krachten, maar het mocht allemaal niet baten.

AFC moet door het verlies uit gaan kijken voor de degradatiestreep. Aankomende weken staan de directe concurrenten SNeek, Chabab en Hollandia op het programma.

Cor ten Bosch snapte niet dat zijn ploeg zo slecht kon verdedigen.

 

Leave a Reply