AFC wint saai oefenduel

Hoewel het competitieduel tegen Gemert werd afgelast, speelde AFC toch zijn eerste thuisduel van 2013. Hoofdklasser EDO uit Haarlem kwam op bezoek om een oefenduel te spelen op het kunstgras van sportpark Goed Genoeg. AFC won met 2-0, maar smullen was het niet.

In de eerste helft speelde AFC zonder aanvoerder De Haer en Ruijter. Zij zijn het aankomende duel geschorst en dus wilde trainer Cor ten Bosch zijn elftal alvast laten spelen in de formatie voor aankomende week. Het eerste half uur was onwennigheid van de twee nieuwe centrale verdedigers Post en Scheerens terug te zien. Hierdoor kon EDO een paar keer gevaarlijk worden, maar schoten vlogen over of in de handen van keeper Molenaar. Bij AFC kregen Jens en Heij voorin geen voet aan de grond, waardoor er weinig gecreëerd werd.

De tweede helft werd er door beide ploegen vrolijk op los gewisseld. Dit maakte de wedstrijd echter niet veel beter. Er werd wel twee keer gescoord. Ron van Es mocht van dichtbij een afgeslagen bal inkopen en Bas Ent maakte na een solo knap af in de verre hoek.

Trainer Cor ten Bosch was na afloop in ieder geval blij dat hij op het veld stond.

Leave a Reply