AFC wint voor de vijfde keer op rij

AFC heeft gisteren op het eigen Sportpark Goed Genoeg de goede reeks van de laatste weken voortgezet. SWZ Boso Sneek werd door de Amsterdammers met een 2-0 nederlaag teruggestuurd naar Friesland. Dankzij deze vijfde overwinning op rij staat AFC na tien speelronden op een keurige 4de plaats in de Topklasse zondag.

In de eerste helft hanteerde AFC een te laag tempo om de nummer laatst in de competitie echt in de problemen te brengen en waren er weinig hoogtepunten te noteren. Dit veranderde na rust; na een sterke openingsfase van de Friezen sloeg AFC binnen twee minuten keihard toe. Eerst was het Mike Ruijter die in de 50ste minuut een vrije trap van 17 meter hard langs de Friese doelman schoot en een minuut later verdubbelde Sjoerd Jens de score na voorbereidend werk van Bas Ent. Daarna kregen beide ploegen nog wel een paar kansen maar gescoord werd er niet meer.

Na afloop sprak Amsterdam FM-verslaggever Arjen Bos met AFC-aanvoerder Jasper de Haer.