AFM-bestuurder kreeg 2,5 ton aan reiskosten

De Autoriteit Financiële Markten heeft aan één bestuurslid in vier jaar tijd 250.000 euro aan reiskosten vergoed voor woon-werkverkeer. Dat meldt RTL Z vandaag.
De bestuurder woonde in Zuid-Limburg. Een paar keer per week werd hij opgehaald door een dienstauto. Soms overnachtte de bestuurder op kosten van de AFM in een Amsterdams hotel.

De financiële toezichthouder verzocht de bestuurder te verhuizen naar de regio Amsterdam. Hij kreeg daar een vergoeding van in totaal 50.000 euro voor. In 2008 verhuisde de bestuurder naar de Betuwe. De reisafstand werd korter, van 210 naar 70 kilometer. Ook na de verhuizing bleef de bestuurder veelvuldig gebruikmaken van chauffeursdiensten.

De betrokken bestuurder kreeg in 2012 een andere baan en werkt inmiddels niet meer bij de AFM. Volgens de AFM is er geen regel overtreden. “De verhuisvergoeding was het gevolg van een individuele afspraak met een individuele bestuurder in een individuele situatie. Van de huidige bestuurders heeft alleen de voorzitter een chauffeur en die is in vaste dienst.”

Leave a Reply