Aftellen bij het Scheepvaart museum

Amsterdam heeft het Nationale Aftelmoment kleur en geluid gegeven met een prachtig vuurwerk. Volgens de politie waren er 10.000 mensen aanwezig. Het vuurwerk werd afgestoken op het ritme van de kanonnen van het VOC schip De Amsterdam. NPO1 zond het vuurwerk spektakel rechtstreeks uit. Het evenement is voor de 14e keer geproduceerd door IDTV Live.

Nationale Aftelmoment Amsterdam 2014-2015 staand-1

Het persbericht van IDTV staat hieronder.


AMSTERDAM – 01 JANUARI 2015
Met een groots vuurwerkspektakel aan het water bij het Amsterdamse Scheepvaartmuseum is 2015 feestelijk ingeluid. Volgens de politie waren er op de kades ruim 10.000 mensen aanwezig. Gezamenlijk telden ze af naar het nieuwe jaar. De kanonnen van het VOC-schip Amsterdam  bepaalden daarbij het ritme.
 
GROOTSTE VUURWERK OOIT
Sinds het millennium is er in Amsterdam een groot Oud & Nieuw evenement. Deze traditie breidt zich nu ook langzaam uit naar andere steden in het land. In plaats van zelf vuurwerk afsteken kiezen steeds meer mensen er voor om samen een professionele vuurwerkshow bij te wonen.
 
Het vuurwerk in Amsterdam was dit jaar grootser dan ooit. Voor het eerst waren de beelden ook rechtstreeks te zien op NPO1. Art Rooijakkers presenteerde het programma van de NOS waarvoor een helikopter spectaculaire beelden maakten van de stad en het vuurwerk. De beelden gaan de wereld over. Daarmee plaatst Amsterdam zich opnieuw in het rijtje wereldsteden waar het nieuwe jaar groots wordt gevierd.
 
Het evenement is voor de 14de keer geproduceerd door IDTV Live, dit jaar samen met de NOS en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

 

 

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?