Agent niet vervolgd voor neerschieten amateurvoetballer

De agent die vorig jaar mei in Amsterdam tijdens een kampioenschapsfeest een amateurvoetballer doodschoot, wordt niet vervolgd. Uit onderzoek door de Rijksrecherche blijkt dat de agent niet verwijtbaar heeft gehandeld.
Op 14 mei 2011 vierden de voetballers van de Amstelveense voetbalclub RKAVIC in Amsterdam hun kampioenschap en liepen luidruchtig door de binnenstad. De agent hield hen staande wegens wangedrag waarna hij het aan de stok kreeg met de voetballers.

Het OM stelt dat de agent zich in een benarde positie bevond en dat er op hem werd ingetrapt. Er was sprake van noodweer, waardoor het was toegestaan dat hij een waarschuwingsschot loste.

De nabestaanden leggen zich hier niet bij neer. De familie spant een zogeheten artikel 12-procedure aan. Hierbij kijkt het gerechtshof in Amsterdam of het OM terecht heeft besloten niet tot vervolging over te gaan. Het hof kan het OM eventueel bevelen om de agent toch te berechten. De familie stelt dat de politie Amsterdam-Amstelland aansprakelijk is voor het overlijden van hun zoon. ‘Ze willen dat de politie haar verantwoordelijkheid neemt.’

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?