Ajacied Donny van de Beek: ‘Voetballend zijn wij echt goed.’

Ajax onder 19 2 – 0 Schalke 04 onder 19

Het eerste van Ajax speelt dit jaar niet op het hoogste niveau Europees gezien, het hoogste jeugdteam doet dat wel in de Youth League. Voor volle tribunes op sportpark de Toekomst werd van Schalke gewonnen met 2-0. Dit was de return na twee weken geleden met 3-2 gewonnen te hebben in Gelsenkirchen. Voor de Amsterdammers dus genoeg om door te gaan naar de volgende ronde waar Spartak Moskou de tegenstander zal zijn. 

Na afloop van de wedstrijd sprak Wedstrijdritmeverslaggever Wouter Bouwman met 'nummer 10' van Ajax Donny van de Beek. 

 

 

Wedstrijd

'We hebben het goed uitgespeeld. Zij zetten hoog druk en ons snel vast. Door de lange bal te spelen konden we daar onderuit spelen en daar scoren we uiteindelijk ook uit. Ik denk dat we dat slim deden. Duitsers blijven natuurlijk gaan, deze ploeg ook. Op het einde willen zij nog iets forceren en krijgen wij ook kansen. Ze zitten heel kort, maar als wij niet in de duels komen zijn we natuurlijk beter.'

 

Nieuw contract

'Als ik achttien zou worden zou er twee jaar bij komen. Ik ben heel blij dat ik hier nog tot 2020 mag spelen, maar ik weet niks van een vastgestelde hoge afkoopsom in mijn contract.'

 

Jong Ajax

'Jupiler League is pittig, veel duels, daar word je sterker van. Ik heb zeker het gevoel dat ik sterker ben geworden daar, nu kan ik het langer vol houden en krijg ik minder snel kramp. Bij de A1 kom je meer in het voetballende.'

 

Volgende ronde

'Zij hebben in de vorige ronde met 4-0 gewonnen, dus we kunnen onze borst natmaken. We moeten zorgen dat we gaan voetballen, dan hebben we een heel sterk team. Als ik weer op '10' sta mag je zeker een goal van me verwachten!'


More Berichten for Show:

Comments are closed.