Ajax haakt aan na winst in klassieker

Regerend landskampioen Ajax doet nog volop mee in de top van de Eredivisie na de 2-1 winst op Feyenoord in de 58e klassieker in de geschiedenis. Na drie wedstrijden heeft de ploeg van trainer Frank de Boer zes punten uit drie duels. Ajax staat nu vierde, achter PSV, het verrassende PEC Zwolle en FC Twente.
Ajax begon matig aan de lunchwedstrijd in een uitverkochte Arena. Al na zeven minuten keken de Ajacieden tegen een achterstand aan. Uit een vrije trap van Ruud Vormer werkte Graziano Pellè de bal achter doelman Kenneth Vermeer. Het duurde even voordat Ajax in staat was om gevaarlijk te worden. Maar na ruim een half uur spelen leverde dat wel twee doelpunten op van spits Kolbeinn Sigthórsson. De gelijkmaker was een omstreden penalty na een overtreding op Viktor Fischer. Het tweede doelpunt was een fraaie en snoeiharde kopbal na een voorzet van Ruben Ligeon.

In de tweede helft drong Feyenoord aan op de gelijkmaker en daalde het duel aanzienlijk qua niveau. Ajax wist niet meer gevaarlijk in de buurt van doelman Erwin Mulder te komen.

Afgelopen week bleek Ajax-aanvoerder Siem de Jong een klaplong te hebben opgelopen. Lasse Schöne nam zeer verdienstelijk zijn plek in. Wij vroegen aan hem na afloop of Ajax verdiend had gewonnen.