Ajax op koers voor prolongatie van de landstitel

Ajax heeft gisteravond hele goede zaken gedaan: de club won met maar liefst 5-0 van Heerenveen. Omdat AZ gelijkspeelde tegen FC Twente is het verschil met de nummer twee opgelopen tot drie punten; Ajax staat nu stevig aan de leiding in de competitie.Al na drie minuten was er een rode kaart voor Heerenveen-keeper Brian Vandenbussche die Siem de Jong neerhaalde in het strafschopgebied. Theo Janssen nam de strafschop: 1-0. Het verzwakte Heerenveen had daarna weinig meer in te brengen tegen het ontketende Ajax. Aissati scoorde in de 18e minuut en Siem de Jong scoorde voor rust tweemaal en na de rust ook nog een keer. In de tweede helft kwam Ajax nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar de eindstand bleef 5-0.