Ajax pakt eerste overwinning in nieuwe seizoen

foto-9Ajax heeft de eerste stap gezet naar een mogelijke vierde landstitel op rij. In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen werd vrijdagavond Roda JC met 3-0 verslagen.
In een snikhete Arena was het na acht minuten raak. Ricardo van Rhijn maakte via een gelukkige carambole het eerste doelpunt van dit seizoen. Aanvoerder Siem de Jong maakte de 2-0 na een fraaie steekpass van Christian Eriksen. In de 84e minuut was het Viktor Fischer die de wedstrijd in het slot gooide. Daarvoor had Ajax het zichzelf nogal moeilijk gemaakt door slordig te worden. Dat leidde onder meer tot een strafschop voor Roda in de 70e minuut. Verdediger Daley Blind trok aan het shirt van een Roda-speler. Wiljan Pluim miste echter jammerlijk.

Bij Ajax speelde spits Kolbeinn Sigthórsson een ongelukkige wedstrijd. Na afloop vroegen wij hem of het feit dat iedereen Ajax tot favoriet bestempelt druk op de spelersgroep legt.