Lasse Schøne: “Ze zijn twee koppen groter, het moest op deze manier”

Ajax  maakt toch nog kans op Europese overwintering! In de derde poulewedstrijd van de Champions League wist Ajax met fris spel knap de Engels kampioen Manchester City simpel te verslaan: 3-1.

De Britse miljoenenformatie maakte een nogal matte indruk, maar kwam na twintig minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Nasri. Nog voor rust repareerde uitblinker Siem de Jong de schade en een kwartier na de pauze mocht Moisander ongehinderd inkoppen voor de 2-1. De andere uitblinker, Christian Eriksen zette de eindstand op het bord.

Ajax staat derde in de poule met drie punten en maakt nu plots goede kans op Europese overwintering. Koploper is Borussia Dortmund, dat verrassend van Real Madrid won met 2-1. De Spanjaarden staan tweede met zes punten en Manchester City laatste met een puntje.

Na afloop van het duel sprak verslaggever Bob Mans met Ajax middenvelder Lasse Schøne en concludeerde dat het een geweldige avond was geweest.