Ajax tweede na winst op RKC Waalwijk

Ajax versloeg zondagmiddag RKC Waalwijk met 3-0. Door deze overwinning en de nederlagen van PSV (bij NAC) en FC Twente (bij NEC) staat Ajax nu tweede, 3 punten achter AZ.
Na de winterdip, met nederlagen tegen Feyenoord en FC Utrecht, lijkt de lente voor AJAX te zijn aangebroken. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag hun vijfde competitiewedstrijd op rij door in de eigen ArenA RKC Waalwijk met 3-0 te verslaan. Door de nederlagen van de concurrenten PSV en FC Twente, PSV verloor op bezoek bij NAC met 3-1 en FC Twente ging met dezelfde cijfers onderuit in Nijmegen tegen NEC, lonkt plots de koppositie voor AJAX.

In een uitermate degelijke maar weinig boeiende wedstrijd, boekte Ajax een regelmatige overwinning op RKC. In de openingsfase van het duel had Ajax moeite de verdedigende stelling van de Waalwijkers te doorbreken. Na een halfuur spelen brak aanvoerder Jan Vertonghen tot opluchting van het publiek de ban door een doorgekopte corner bij de tweede paal binnen te tikken. Een foute terugspeelbal aan het begin van de tweede helft van RKC middenvelder Adil Auassar leverde Siem de Jong een grote kans op. De gelegenheidsspits van Ajax omspeelde doelman Jeroen Zoet en rondde beheerst af 2-0.

De ploeg van Frank de Boer nam vervolgens gas terug en stelde zo de bezoekers in staat om enkele kleine kansjes te creeeren. De Waalwijkers waren echter niet bij machte de slordigheden van Ajax af te straffen en keeper Vermeer op de proef te stellen. In de slotfase besliste Ebecilio met een rake kopbal het duel, 3-0. De linkervleugelaanvaller kreeg een afgemeten voorzet van invaller Dmitry Bulykin en knipte de bal bij de tweede paal hard binnen.

Door de overwinning heeft Ajax een sprong gemaakt op de ranglijst en bezetten de Amsterdammers momenteel de tweede plaats, op drie punten van koploper AZ. FC Twente kan de regerend landskampioen nog wel achterhalen als het de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap winnend afsluit.

Na afloop van het duel sprak onze verslaggever Bob Mans met verdediger en man of the match Toby Alderweireld en vroeg de Belg hoe hij de niet enkel letterlijke maar ook figuurlijke lentemiddag had ervaren.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?