Hoesen: “Iedereen is een beetje down nu”

Ajax heeft de derde tegenslag binnen een week geïncasseerd. Na de uitschakeling in de Europa League tegen Steaua Boekarest op donderdag en het gelijke spel tegen ADO Den Haag voor de competitie op zondag, was woensdagavond AZ te sterk in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. In de Amsterdam Arena gingen de Amsterdammers hard onderuit: 0-3.
Ajax dicteerde lange tijd de wedstrijd en dat resulteerde voor rust in een bal van Moisander op de paal. Na rust wist de ploeg van Frank de Boer nauwelijks voor gevaar te zorgen en was het AZ-spits Jozy Altidore die in de 74ste minuut uit het niks 0-1 scoorde. Ajax ging daarna vol op de aanval spelen, maar deed dat zonder overleg waardoor een offensief uitbleef. AZ profiteerde optimaal van de ruimte die Ajax weggaf en liep via Gudmundsson en nogmaals Altidore in de slotfase uit naar 0-3.

AZ speelt op 9 mei de finale in het bekertoernooi tegen PSV, dat PEC Zwolle met 0-3 versloeg. Ajax kan zich door de nederlaag volledig gaan richten op de competitie, waarin het zondag op bezoek moet bij FC Twente.