De Ajax Vrouwen zijn klaar voor de strijd tegen PSV

AMSTERDAM De Ajax Vrouwen maken zich op voor de halve finale van de KNVB Beker tegen PSV. De wedstrijd vindt plaats op Sportpark de Toekomst.Een dag voor de wedstrijd zit de sfeer er goed in. Ook bij Desiree van Lunteren & Inessa Kaagman. Van Lunteren is helemaal fris en klaar om te gaan knallen. Kaagman werd afgelopen weekend twintig jaar en is dus tiener af. “Ik voel mij eigenlijk nog net zo als een jaar geleden.” Heel ontspannen kijken de dames nog even terug op de wedstrijd van vorige week uit bij ADO Den Haag.

ADO DEN HAAG

Vorige week vrijdag wonnen de Ajax Vrouwen in Den Haag voor de competitie met 2-0. Tijdens die wedstrijd werd een record gevestigd, nog nooit zaten er zoveel toeschouwers in het Kyocera Stadion voor een wedstrijd van de ADO Vrouwen als toen. Het record van de kampioenswedstrijd tegen Telstar uit 2012 (5800) werd met bijna vijfhonderd kijkers overtroffen (6250). Mooie cijfers maar voor de ervaren van Lunteren niet speciaal. “Ik heb tijdens het WK in Canada natuurlijk voor meer mensen gespeeld en in het ADO stadion zag ik de mensen ook niet echt omdat ze zo ver uit elkaar zaten. Je bent er dan ook niet echt mee bezig.” Haar teamgenootje bevestigt dit ook. Beide meiden hebben echter niks met een bekend fenomeen. “Dat Haags kwartiertje. Het slaat nergens op eigenlijk, maar het valt ons op dat ze wel altijd vaak scoren binnen dat kwartiertje.”

PSV

Morgen spelen beide meiden dus in de KNVB Beker voor een plek in de finale tegen PSV.

Kaagman is dan ook op haar hoede. “We hebben het vaak lastig tegen PSV. De laatste keer speelden we gelijk en waren er weinig kansen in die wedstrijd. We hebben vooral moeite met ze, omdat ze vaak de lange bal hanteren. Het belooft een spannende wedstrijd te gaan worden.” Mocht de wedstrijd op een gelijkspel uitdraaien, dan volgen er meteen strafschoppen. Beide meiden zullen dan gewoon hun verantwoordelijkheid nemen als dat wordt gevraagd. Op het einde van de laatste training mocht iedereen dan ook even een penalty nemen. De meiden faalde niet en dus zit het met het vertrouwen voor morgen wel goed.

VOORSPELLING

Desiree van Lunteren opent het bal qua voorspelling met een 2-1 overwinning voor de Ajax Vrouwen. De doelpunten gaan volgens haar gemaakt worden door Eshly Bakker en Marlous Pieëte aan de kant van de Amsterdammers. Inessa Kaagman ziet Ajax met 1-0 winnen door een doelpunt van Tessel Middag. De andere halve finale gaat tussen ADO Den Haag – SC Buitenveldert. Mocht die laatst genoemde winnen, dan kunnen we bij winst van Ajax een Amsterdamse finale krijgen. Beide meiden denken toch dat ADO uiteindelijk de tegenstander gaat worden in de finale, maar ze geven Buitenveldert toch nog een kans. Van Lunteren ziet de Amsterdamse finale dan het liefst gespeeld worden bij AFC in plaats van in het ADO stadion. De ArenA sluiten beide uit, maar mocht toch daarin gespeeld gaan worden, dan is de overwinning zeker een feit. Van Lunteren verwacht namelijk dat Buitenveldert dan toch teveel onder de indruk is van de ArenA. Of die finale er ook daadwerkelijk gaat komen is dus nog even de vraag. In ieder geval is de wedstrijd morgen tussen Ajax –PSV om 19.30 gratis te bezoeken. De dames rekenen op de steun van hun trouwe aanhang.

Beluister hieronder de gehele voorbeschouwing met Desiree van Lunteren & Inessa Kaagman, waar nog veel meer aanbod komt.


More Berichten for Show:

Comments are closed.