Ajax Vrouwen – SC Heerenveen Vrouwen vooraf: Merel van Dongen

AMSTERDAM  De Ajax Vrouwen maken zich op voor het duel tegen de vrouwen van SC Heerenveen. Een dag voor de wedstrijd heerst er een goede sfeer binnen het team en is er reden voor een feestje. Merel van Dongen mag vandaag 23 kaarsjes uitblazen. “Het is een mooie dag, want 23 is mijn lievelingsgetal. Op mijn lijstje staat een abonnement op de Volkskrant en verder heb ik de hele ochtend in de keuken gestaan om een appeltaart te bakken voor de meiden.”
De laatste twee wedstrijden wisten de vrouwen winnend af te sluiten tegen respectievelijk ADO Den Haag voor de competitie en Jong Twente voor in de beker. Tijdens deze wedstrijden miste trainer Ed Engelkes een hoop speelsters door blessures of ziektes. Inmiddels is bijna iedereen weer beter of hersteld, maar van Dongen weet wel de schuldige aan te wijzen van de ziektegolf. ” Ik denk dat Tessel Middag misschien wel iedereen een beetje heeft aangestoken.” Zelf wist zij de dans te ontspringen en voelt ze zich erg goed. De afgelopen tijd pakte ze veel minder gele kaarten en lijken haar tackles minder hard. “Ik heb ze absoluut op het goede moment nog steeds. Het is soms goed om er hard in te vliegen, maar om als een dolle dwaas door het veld te rennen, daar help je het team niet mee. Ik heb de afgelopen tijd geleerd meer mijn rust te pakken”, aldus de wijze verdedigster. De komende tijd hoopt zij nog wel het één en ander aan haar spel te verbeteren. “Ik wil met ruimte in mijn rug nog leren verdedigen, want we staan zowel bij de Oranje Leeuwinnen als bij Ajax erg hoog in het veld en dat is dan een belangrijke taak voor een laatste verdedigster. Ook wil ik leren wat de juiste momenten zijn wanneer ik de bal in mijn bezit heb. Wanneer zoek je de crossbal, wanneer speel je kort en snel iemand in en wanneer moet je die bal gewoon echt de tribunes intrappen.”

Tegen de ploeg uit Friesland hoopt Ajax wederom een overwinning te mogen bijschrijven. Heerenveen is op papier geen moeilijke ploeg, maar om niet voor verrassingen te komen te staan bezocht van Dongen vorige week zelf een wedstrijd van de Friezen. Dit kon zij doen omdat Heerenveen een bekerwedstrijd speelden tegen SC Buitenveldert uit Amsterdam. Buitenveldert is overigens haar oude ploeg en momenteel is zij er ook actief als trainster van een dameselftal. Van Dongen weet daarom goed wat Ajax te wachten staat. “Het is een jonge ploeg, waar je moeilijk doorheen komt. Zeker tegen ons zullen zij defensief gaan spelen, dus wij moeten zorgen dat we rustig blijven en zorgen dat we onze kansen gaan afmaken.” Ze hoopt zelf op een 3-0 overwinning. Ze waagt zich zelfs al aan een voorspelling, wie er gaan scoren.” Ik denk dat de doelpunten gemaakt gaan worden door Marlous Pieëte, Inessa Kaagman en Daphne Koster. Ik gun vooral Daphne een doelpunt, want dat verdiend ze.”

De wedstrijd tussen de Ajax Vrouwen – SC Heerenveen Vrouwen begint morgen om 19.30 op Sportpark de Toekomst. De toegang is gratis.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?