Ajax vrouwen winnen met 1-0 van ADO Den Haag

Tijdens een stormachtig duel verstevigen de Ajax vrouwen hun koppositie in de Eredivisie. De Ajax vrouwen wonnen vanavond met 1-0 van ADO Den Haag, terwijl Twente met 2-0 verloor van PSV.

Middenvelder Inesse Kaagman was blij met de drie punten. “Ondanks de ziekte van middenvelder Tessel Middag waren we wel op elkaar ingespeeld vandaag.” “We stonden maar met 15 speelsters op het wedstrijdformulier, dat komt echt door blessures en ziekten. In de laatste oefenwedstrijd deden zelf speelsters mee van voetbalclub Buitenveldert, anders hadden we met 10 man moeten spelen.”

Teamspirit

“Sinds ons trainingskamp zit het helemaal goed met de teamspirit. We blijven altijd positief coachen, dat is ook wel eens anders geweest. We bleven elkaar vandaag echt opzwepen en doorgaan, dat is zeker positief. Ook al gaat het even niet goed.”

Verlossende goal

“Na de goal van Chantal was ik echt opgelucht. Dat is toch het mooiste wat er is? Daar doe je het voor.” “Het was lastig om het laatste tikkie te geven vandaag. ADO kwam hier echt voor een punt. Ze gingen met z’n allen voor de goal hangen.”

Puntverlies Twente

“Twente heeft vandaag verloren van PSV. Dat is ook wel de enige ploeg die punten kan afpakken van Twente. Ik zie niet snel een andere club waar ze punten tegen verspelen. Dit is echt een hele mooie bijkomstigheid. Ik denk dat wij van de komende 10 competitiewedstrijd er sowieso 7 winnen, of meer!”

Luister hier naar het interview met speelster Inessa Kaagman.

Comments are closed.