Ajax wint in Zwolle

Na prima spel in de Champions League heeft Ajax ook weer eens een goed resultaat neergezet in de strijd om het landskampioenschap. Op het kunstgras van PEC Zwolle werd het 2-4.

Viktor Fischer maakte zijn eerste basisplaats waar door twee doelpunten, Siem de Jong wist een keer te scoren en de openingstreffer viel op naam van verdediger Toby Alderweireld. Hij maakte de 0-1 vanuit een hoekschop, maar kon niet lang genieten van de voorsprong. Wegens een spierblessure moest hij het veld verlaten. Hij was niet de eerste, Ryan Babel ging hem al voor met een schouder uit de kom. En tijdens de warming-up moest Moisander al afhaken vanwege ziekte. De grap PEC Zwolle – PECH Ajax was snel gemaakt.

 

Ajax speelde goed en kon gelukkig makkelijk scoren. Toch ging het richting het fluitsignaal moeizamer. De jonge Amsterdamse verdediging kon geen tegendoelpunten voorkomen. PEC Zwolle scoorde via Avdić en Drost binnen de laatste tien minuten van de officiële speeltijd. Ajax kan drie punten bijschrijven tot een totaal van 21 en staat daarmee gedeeld vierde samen met FC Utrecht.

 

Man of the Match was dus Viktor Fischer. Ajax-trainer Frank de Boer over het jonge talent:

 

 

Fischer zelf was ook niet ontevreden:

 

 

Comments are closed.