Ajnane: ‘Ik wil wel stout zijn om in de Spaanse competitie te kunnen voetballen’

Gisteravond moest Telstar het in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop opnemen tegen FC OSS. De ploeg van trainer Michel Vonk wist uiteindelijk niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel.
Telstar begon in de eerste helft zonder zijn smaakmaker Tarik Tissoudali. Tissoudali was een dag voor de wedstrijd te laat op de training. De oorzaak hiervan was dat zijn auto niet wilde starten. Hij werd daarom door Vonk in de eerste helft op de bank gehouden. Dat Telstar zijn smaakmaker miste was duidelijk te zien. In de eerste helft was het spel niet om aan te gluren. De mannen leken al met het hoofd bij Sinterklaas te zitten, want ze gaven wel erg veel ruimte en cadeautjes weg aan Oss. Toch ondanks de vele kansen voor Oss gingen de Witte Leeuwen met een 0-1 de rust in. Zelf creëerde ze geen enkel schot op doel.

Gelijk aan het begin van de tweede helft bracht Vonk dan toch Tissoudali. Ook oud- Chabab speler Mohammed Ajnane kwam in het veld. Door met name de inbreng van Tissoudali kwam Telstar beter in de wedstrijd. Ondanks wat kleine kansen voor Ajnane, Fabian Serrarens en Tissoudali zelf werd Telstar niet echt heel gevaarlijk. Wederom waren de beste kansen voor Oss. Keeper Zonneveld hield echter zijn ploeg in leven. In de tachtigste minuut kwam Telstar dus uit het niets op gelijke hoogte. Tim Keurntjes schoot de bal na een mooie snelle counteraanval binnen. Op het einde leek Telstar er zelfs met de overwinning vandoor te gaan, maar Tissoudali hielp een enorme kans om zeep.

Door het gelijke spel staat Telstar op de 12de plek met 20 punten uit 17 wedstrijden. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. De Witte Leeuwen spelen dan uit bij Helmond Sport.

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met Mohammed Ajnane. De twee spraken elkaar al eerder dit seizoen. Ajnane verklapte onder andere wat hij graag voor Sinterklaas zou willen hebben.