Alami Ahannach: “Hier valt niet tegen te voetballen”

Een 0-1 achterstand door slordig balverlies, een fantastische gelijkmaker vanuit een verre uittrap, een onterecht áfgekeurde voorsprong wegens buitenspel en vervolgens een achterstand door een onterecht góedgekeurde goal, kortom er gebeurde van alles bij de wedstrijd FC Chabab tegen E.V.V uit Echt op sportpark Spieringhorn.


En daar viel niet tegen op te voetballen aldus trainer Ahannach van FC Chabab. Dat er daarnaast sprake is van onrust binnen de club – die toch niet zal fuseren met D.W.S en daarom nog steeds zonder accommodatie zit – had met het machteloze spel van FC Chabab dan ook niets te maken volgens hem.


Hoewel de ambities van de club letterlijk en figuurlijk grenzeloos zijn – zo werd onlangs de Australische speler Bryan Bran aangetrokken en flirt de club regelmatig met clubs uit Marokko en Abu Dhabi – is het ook dit seizoen voor FC Chabab weer punten sprokkelen in de onderste regionen van de Topklasse.


Er zijn na deze speelronde vier clubs met vier punten. WKE en FC Chabab missen één wedstrijd om dat die partij vorig weekend in Emmen werd afgelast (2 maart wordt deze wedstrijd ingehaald). Met een doelsaldo van -15 zijn de problemen van de charmante Amsterdamse club met Marokkaanse roots duidelijk; een gemis aan scorend vermogen.


Ahannach blijft echter optimistisch en zal volgend weekeinde alles op alles zetten om zijn ploeg die broodnodige punten te laten verzamelen. De wonderschone goal van Geoffrey Verwey na een prachtige uittrap van Rinaldo O'Neill moet in dat opzicht vertrouwen geven. Als alles klopt is Chabab het voetballen zeker niet verleerd.


Eindstand: 1-3 ('8  Chefrino Eind, '61 Geoffrey Verwey,  '72 Tim Blättler, '81 Stan Rullenraad)

Comments are closed.