Albert Schweitzer in Westerkerk

Aan de vooravond van de Internationale Dag voor de Vrede, wordt vandaag in de Westerkerk een avond georganiseerd rond Albert Schweitzer. Vijf thema’s van zijn gedachtegoed worden in samenwerking met het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) door diverse sprekers belicht. De sprekers zullen worden afgewisseld door muzikale intermezzi door Jos van der Kooy (orgel) en Marian Jaspers Fayer (fluit). De avond wordt geleid door ds Fokkelien Oosterwijk van de Westerkerk.

Lambaréné
100 jaar geleden verlien en dr. Albert Schweitzer en zijn vrouw de Elzas om te gaanwerken in het Frans Equatoriaal Afrika in Lambaréné. “Nu begint onze nieuwe arbeid in ons nieuwe Vaderland”.
Wat is de betekenis van zijn visie “Eerbied voor het leven“ in onze wereld ?

Vredesdenken
Tijdens de bijeenkomst worden verbanden gelegd van het gedachtegoed en het werk van Schweitzer naar het vredesdenken van nu.
Hoe vertalen wij deze thema’s naar onze tijd? Zijn zij nog steeds van grote betekenis en waarden en hoe worden ze vertaald binnen onze huidige maatschappij?

Vijf thema’s
Het leven en werk van Albert Schweitzer en de vijf thema’s van zijn gedachtegoed zullen worden belicht door Barend Schuurman (muziek), ds.Ari van Buuren(theologie), Frits van der Hoeven(gezondheidszorg), prof. dr.Johan Goud(ethiek) en prof. dr. ir.Louise O.Fresco (vredesmissie/duurzaamheid).

Aanvang 20.00 uur vandaag.
(bron: Westerkerk)

Leave a Reply