“Als de groep compleet blijft ben ik volgend jaar ook trainer van VOC.”

HANDBAL Zaterdagavond speelden VOC en Dalfsen in Sporthal Elzenhagen de laatste wedstrijd van kampioenspoule A. Na deze poule, gespeeld na de reguliere competitie, weet elk team tegen wie het speelt in de play-offs voor het kampioenschap. De dames uit Dalfsen wonnen de ontmoeting tussen de twee beste teams van Nederland met 30-32. Al zou deze laatste wedstrijd van kampioenspoule A geen verandering brengen in de stand omdat VOC niet meer in te halen was. Na afloop sprak Wedstrijdritme met VOC trainer Bert Bouwer.
“Dit is onze eerste verliespartij dit seizoen. We waren al geplaatst voor de volgende ronde en er is niks moeilijker om een ploeg die alles heeft gewonnen dan scherp te krijgen. Dat merkte ik tijdens de trainingen al. Maar voor het kampioenschap en de bekerfinale is het misschien wel even goed, iedereen staat weer op scherp.”

Over de scheidsrechters van de avond is Bouwer duidelijk, die waren onder de maat. “Het is gênant hoe slecht de handbalsport vertegenwoordigd is qua scheidsrechters. Dat heeft echt puur te maken met de kwaliteit van de scheidsrechters en het niet aanvoelen van het spel. Rachel de Haze werd persoonlijk gezocht en dan ben je niet meer objectief, dat vind ik gewoon heel jammer.”

De trainer van VOC kijkt uit naar het slot van dit seizoen waar de prijzen verdeeld worden maar kijkt ook al verder naar volgend seizoen. “We spelen nog de bekerfinale en de play-offs. Ik kijk daar echt naar uit, we hebben ook met 40-19 wedstrijden gewonnen dit seizoen en dat vind ik te ver reizen naar Venlo bijvoorbeeld. Dit is echt handbal en hier doe je het voor, net zoals vanavond.”

“We zijn binnen VOC aan het inventariseren welke spelers volgend seizoen bij ons doorgaan en wie er een andere richting kiest. Ik ben een echte prestatietrainer dus als de ploeg bij elkaar kan blijven vind ik het eigenlijk wel interessant om volgend seizoen ook te blijven. Als deze ploeg in deze samenstelling bij elkaar blijft, ben ik volgend jaar ook nog trainer van VOC.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met VOC trainer Bert Bouwer:

https://soundcloud.com/amsterdamfm/bert-bouwer-vocmp3

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?