Als puntjes bij paaltjes….

Paaltjes op fietspaden. Je struikelt erover. Of fietsstruikelt, beter gezegd. Ze zouden voor meer veiligheid moeten zorgen, maar veroorzaken juist ongelukken, zo stelt de Fietsersbond. De paaltjes zijn goed voor 300 gewonden per jaar.
De fietsersbond is helemaal klaar met wat zij noemen 'levensgevaarlijke' paaltjes en wil dat ze uit het stadsbeeld verdwijnen. De eerste actie is een paaltjeskaart uit te brengen. Want meten is weten en pas dan komt harde actie los.
Ze zijn bedoeld om auto’s te weren, maar zijn voor fietsers soms bloedlink: paaltjes op het fietspad.
Uit onderzoek van de Fietsersbond blijkt dat meer dan 99 procent niet aan de aanbevolen vormgevingsnormen voldoet. De Fietsersbond roept fietsers daarom op gevaarlijke en of overbodige paaltjes te melden op een meldpunt.
Wat zijn vormgevingsnormen, vroeg ik mij af? Moeten ze esthetisch verantwoord zijn of is lelijk ook voldoende? Als je ermee in pijnlijke aanvaring komt, dan maakt het toch niet uit hoe die palen eruit zien. Paaltjes zijn paddenstoelen en vermenigvuldigen zich als een eng virus door de stad, zo vindt de Fietsersbond.
Wethouder Piet Paaltjens, waar zijt gij? Is het niet tijd dat er een Ambtelijke en Bestuurlijke Werkgroep komt die vlijmscherp in beeld brengt waar het mis is gegaan in Amsterdam. Het kan verkeren maar verkeer moet niet verkeerd lopen. Paaltjens is dood. Leve een nieuwe wethouder die zijn kop durft uit te steken. Als puntje bij paaltje komt, verdwijnen die paaltjes wel. Er is ook bijna geen Amsterdammertje meer. Uiteindelijk lost alles zich vanzelf op.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?