Amber’s Avon(d/t)uren blikt terug op ESNS15

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is Europa’s belangrijkste showcasefestival voor nieuwe muziek. Vier dagen lang krijgen hier de meest actuele en veelbelovende acts de kans zich aan een publiek van muziekliefhebbers en internationale professionals te presenteren. De bands die hier goed presteren zie je de rest van het jaar terug in alle poppodia door het land en op de vele festivals. Amber Roner was de hele week in Groningen en interviewde voor AmsterdamFM een aantal Nederlandse bands over hun verwachtingen voor 2015. 

 

Iedere maandag van 20-22 uur hoor je in Amber's Avon(d/t)uren de nieuwste muziek van Nederlandse bodem, neemt ze het afgelopen weekend met je door en hoor je de laatste festival verhalen. Meer Eurosonic Noorderslag interviews vind je terug in Amber's Archief

 

Deze week de Noorderslag interviews met (klik op de naam van de artiest voor het hele interview):

 

Typhoon                                                Mister and Mississippi

Emil Landman                                        Swinder 

Orange Skyline                                      John Coffey

BADE                                                    Snowapple

Jungle By Night                                     Kypski

Town of Saints                                      Go Go Berlin

 

Foto: Linda Bouritius

 

Eurosonic Noorderslag
Het event bestaat uit een muziekconferentie en twee festivals. Eurosonic is op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond en staat in het teken van nieuw Europees talent. Noorderslag is op zaterdagavond en is de belangrijkste staalkaart van de Nederlandse popmuziek. Ieder jaar treden op dit festival de nieuwste en beste Nederlandse artiesten in De Oosterpoort op, variërend van snoeihard en overdonderend tot lieflijk en intiem. Op Noorderslag wordt ook de popprijs uitgereikt aan de act die het afgelopen jaar het meest betekend heeft voor de Nederlandse popmuziek, dit jaar waren dat volgens de vakjury The Common Linnets. De prijs bestaat uit een beeld van Theo Mackaay en een cheque ter waarde van € 10.000, is een initiatief van BV Pop en wordt uitgereikt door Buma Cultuur.  

 

De conferentie
Het doel van de conferentie is het creëren van een platform voor de Europese en Nederlandse muzieksector en het stimuleren van de uitwisseling van ideeën. Met meer dan 3.000 professionals en meer dan 150 panels, keynote speeches, awardshows, discussies en presentaties over de stand van zaken in de nationale en internationale muziekindustrie, biedt de conferentie hét businessplatform voor de Europese muziekmarkt.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?